Acasă > Stiri  >  Cursa de motociclete de pe Insula Man, Isle of Man TT, intr-un film de Hollywood cu Matt Damon si Liam Neeson

Cursa de motociclete de pe Insula Man, Isle of Man TT, intr-un film de Hollywood cu Matt Damon si Liam Neeson

3 minute
Cursa de motociclete de pe Insula Man, Isle of Man TT, intr-un film de Hollywood cu Matt Damon si Liam Neeson

Isle of Man inseamna curaj, temeritate, viteza, dar si moarte. In termeni de motociclism, desigur, caci ma refer la cunoscuta cursa Isle of Man TT, considerata de cei mai multi cea mai periculoasa cursa pe asfalt din lume. Si pentru ca este cea mai periculoasa (sau una dintre cele mai), era normal ca sa nu fie omisa de uzina de vise de la Hollywood, care iata, e pe punctul de a face un film pentru marile ecrane, denumit chiar “Isle of Man”, in care vom intalni nume sonore, precum Matt Damon sau Liam Neeson.

circulations-matt-font-b-damon-b-font-motorcycle-the-bourne-ultimatum-black-font-b-jacket-b

Filmarile sunt programate sa inceapa la anul, in luna iunie (cand altcandva, decat pe perioada desfasurarii competitiei) si vor avea loc pe Insula Man, fireste. Unul dintre pilotii legendari TT, Cameron Donald, va fi dublura pe motocicleta a personajului interpretat de Damon. Si va fi pilotul unei noi Honda Fireblade pe care o va chinui in cadrul unui eveniment de retragere chiar pe circuit. Adica personajul lui Matt Damon este un pilot care ajunge la TT in finalul carierei sale si va ajunge sa-si programeze retragerea pe acest traseu, conform unui sef de la Honda, care a incercat sa nu faca un spoiler, fara prea mult succes.

tumblr_mvf46t0lzw1swpa75o7_1280

Tot acesta a declarat ca a lucrat cu o gramada de oameni de la Hollywood asupra aspectelor tehnice si s-a aratat incantat ca e vorba de un buget considerabil implicat. Si o gramada de oameni de film importanti care vor veni in vara lui 2017 la filmari. Ben Younger, scenarist si regizor, are o sumedenie de idei interesante, pe care deja le-au discutat si se stie cum se vor aplica.

mv5bmtyxntmxmzayof5bml5banbnxkftztgwmtc4mzu0nte-_v1_

Ben Younger, insusi, e un fost pilot de motociclete, asa ca e vorba de un om “dinauntru”, extrem de familiarizat cu viata pilotilor si atmosfera in cadrul curselor de motociclete. Younger a mai lucrat la filme precum Boiler Room sau Prime, cu Vin Diesel si Prime, cu Uma Thurman si Meryl Streep, insa ar fi primul sau film legat direct de un mare hobby de-al sau.

main2

Filmul va fi realizat cu compania Films Bold, urmarindu-se o actiune intensa, musculara, in jurul vietii unui personaj puternic, care nu are stare si isi doreste provocari mai intense. Younger a adaugat: “TT reprezinta ultima, cea mai mare si periculoasa cursa din lume si sunt foarte incantat sa aduc aceasta lume fascinanta in fata publicului. 262 de concurenti si-au pierdut viata pe aceasta insula, de cand exista aceasta cursa si vreau sa le fac dreptate prin aceasta poveste”.

Lucrurile s-au pus la cale in cadrul Toronto International Film Festival, iar distributia nu este inca stabilita integral. Se pare ca si actorul din alt film al lui Younger, Bleed For This, dar si Whiplash si Fantastic Four, Miles Teller, se va alatura distributiei, insa se pare ca vor mai fi surprize de calibru.

barregarrow-isle-of-man-tt-tony-goldsmith-01

Isle of Man TT inseamna, intr-adevar, o cursa infernala, solicitanta si extrem de intensa, strazile si soselele insulei mustind de sangele celor 262 piloti morti de-a lungul vremii, important va fi sa nu se transforme intr-o dulcegarie hollywoodiana in acest film, insa pana nu va aparea, nu ma pronunt. Sunt influentat si de documentarul TT3D: Closer to the Edge, cu creme de la creme Guy Martin, Ian Hutchinson, John Mc Guinness etc.