Acasă > Diverse > Stiri  >  Cu casca, fara casca in SUA, Pedrosa in Moto 3, Bieber la festival de rock si motoare – stiri de 1 aprilie!

Cu casca, fara casca in SUA, Pedrosa in Moto 3, Bieber la festival de rock si motoare – stiri de 1 aprilie!

7 minute
Cu casca, fara casca in SUA, Pedrosa in Moto 3, Bieber la festival de rock si motoare – stiri de 1 aprilie!

Inca o zi de 1 aprilie a trecut si in mod evident, am putut urmari cateva stiri “tematice” in domeniul motociclismului, pe cateva site-uri de profil. Unele au prins, intr-o oarecare masura, altele au fost primite cu zambete largi, ne place sa credem ca merita sa trecem in revista cateva dintre ele.

 

 

 

april_fools_day_coupon1

Pilotul Honda Dani Pedrosa a terminat prima etapa Moto GP, Marele Premiu al Qatarului abia pe locul 6, la 10 secunde in spatele lui Valentino Rossi, iar motivul principal invocat de catre spaniol a fost o problema grava la antebratul drept. Marele Premiu al Statelor Unite, urmatoarea etapa, e incert pentru Pedrosa, insa probabil ca aceasta problema cu antebratul sau va fi de durata mai lunga, avand in vedere antecedentele, deci e posibil ca sezonul 2015 Moto GP sa fie compromis.

Pornind de la aceasta informatie, ieri a aparut o stire potrivit careia Dani Pedrosa se va intoarce in 2016 la cursele din cadrul Moto 3, urmand sa alerge pentru echipa austriecilor de KTM. S-a invocat faptul ca dupa ce isi va rezolva problemele cu antebratul drept mai mult ca sigur printr-o operatie, evitata pana in prezent, perioada de refacere va trebui sa o faca tot pe 2 roti, sa nu-si iasa din mana, dar la o categorie mult mai usoara. Honda NSF250RW, pe care pilotul spaniol alearga, este o motocicleta mult mai puternica decat un KTM RC250 si-l solicita din plin, asa ca e cea mai buna varianta de moment.

Stirea a tinut, in principiu, astfel ca foarte multi fani ai lui Pedrosa, ai Honda Racing Corporation si in general, ai Moto GP, au inghitit pacaleala, astfel ca, fie dezamagiti, fie intelegatori, fie revoltati au postat mesaje, mai ales pe Facebook. Sigur, au fost si cei care au facut asocierea intre stire si data aparitiei. Misiune indeplinita, asphaltandrubber.com!

 

dani-dani-pedrosa-9702356-435-380

Tot ei au incropit o poveste noua, pornind de la una mai veche, reala. Despre ce e vorba? US Center of Disease Control and Prevention, una dintre componentele majore ale Departamentului Sanatatii al SUA, deci o institutie publica americana a publicat prin 2012 un raport potrivit caruia numai in anul 2010 datorita purtarii castii de motociclist au putut fi salvate peste 3 miliarde de dolari. Mai exact, prin legislatie a fost impusa obligatia purtarii castii de motociclist pe drumurile publice, astfel ca numarul accidentelor grave a scazut, putandu-se salva numeroase vieti. E drept, legislatia nu e unitara pe toata intinderea SUA, mai exista state (putine) in care nu e obligatorie purtarea castilor, dar daca legea s-ar aplica unitar, ar mai fi vorba de inca 1,4 miliarde de dolari care ar putea fi salvati.

Ieri a aparut stirea realizata foarte profesionist, potrivit careia guvernul american, prin intermediul unui serviciu al Finantelor publice – IRS (Internal Revenue Service) garanteaza o scutire anuala de impozit pe venit, de pana la 500$, pentru fiecare casca de motociclist achizitionata in cursul anului. Poate ca daca s-ar fi insistat pe modalitatile concrete de deducere a impozitului in urma achizitionarii castii si nu s-ar fi batut moneda pe politicile statale si opozitia unor asociatii precum  American Motorcyclist Association si mai ales nu s-ar fi terminat stirea cu “thanks Obama!” din partea unui anume agent Smith din cadrul serviciului al finantelor invocat, sansele de-a pacali cititorii ar fi fost mai mari. Oricum, chiar daca cititorii nu au fost pacaliti, au avut reactii de genul: “nu ar fi o idee deloc rea”.

 

IRS-logo

 

Pe de alta parte, tot pe tema castilor de motociclisti, Motorcycle-USA.com a livrat o stire potrivit careia purtarea lor a devenit recomandata, dar nu si obligatorie. Si nu oriunde, ci in cursele Moto GP si World Superbike. Se invoca niste neclaritati dintr-un draft al noilor seturi de reguli Moto America, din care reiese ideea principala ca accidentele nu-s prevenite si legate de purtarea sau nu a castilor, ci de manevrarea neatenta a motocicletelor. In plus, se aduce argumentul (puternic sustinut de legislatie) ca ar fi obligatorie purtarea castii de catre minorii sub 18 ani, caci adultii raspund personal de deciziile proprii. Sunt invocate pana si presupusele declaratii ale unor piloti care reclama inutilitatea castilor, in special in cursele desfasurate in ploaie, care mai rau ii incurca. Si astfel este construita o intreaga poveste, pigmentata de argumente juridice, de pozitiile unor asociatii si fundatii si pana la urma pare aproape reala.

 

92717Nickyflag

Ultima stire de pe site-ul Aphalt and Rubber dedicata zilei pacalelii nu a mai avut de data asta un fundament real. Si in orice caz, redactorii nu-si doresc ca aceasta pacaleala sa devina vreodata reala. Era vorba de proiectarea unei motociclete autonome, adica o motocicleta pe care te sui, iti selectezi traseul si doar te tii de ghidon si admiri peisajul, de restul se ocupa computerul motocicletei. Asa cum se intampla deja la niste modele de automobile. Iar “vinovatul” ar fi constructorul japonez Honda Motor Corp. Prototipul care, chipurile, ar fi urmat sa fie prezentat in noiembrie la EICMA – Milano, s-ar fi integrat pe modelul CBR1000RR. Iar pasul urmator ar fi fost integrarea eventuala in Moto GP. De aceasta data, pacaleala a fost prea gogonata si lumea s-a prins ca e prea de tot.

Honda-MotoBot

 

Tot pe Motorcycle-USA.com a aparut o stire, cel putin nastrusnica: in Dakota de Sud, in Sturgis, in cadrul The Sturgis Buffalo Chip (www.BuffaloChip.com.), marele eveniment anual al motociclistilor din august, in line-up-ul concertelor, va fi prezent si Justin Bieber!! Inca o data, reformulat: intr-un loc in care se intalnesc mii si zeci de mii de motociclisti, multi in genul masivi, barbosi, pletosi, tatuati, bataiosi, pe o scena pe care au cantat si vor canta trupe precum Deff Lepard, Godsmack, Lynyrd Skynyrd, Alice Cooper, ZZ Top, Slash, Ozzy Osbourne sau Mötley Crüe va veni sa cante Justin Bieber. Merita facuta precizarea ca in concertele din cadrul festivalului The Sturgis Buffalo Chip nu se intampla numai rock, un important segment fiind arvunit de blues & country music, dar si asa, prezenta artistului canadian, inca si printre headlineri, ar avea efectul unui cataclism. Funambuleasca idee, fundamentata si pe dragostea (presupusa) lui Justin pentru motociclete, de cand era mic si dorinta lui fierbinte de-a presta pe scena unui asemenea eveniment, mai cu seama ca mai nou nu ar mai canta frumusele cantecele de dragoste, ci devenind mai dur. Ca participant la foarte multe concerte si festivaluri de rock, de-a lungul vietii, garantez ca o astfel de initiativa, daca s-ar confirma, ar fi de neinchipuit.

 

Justin-Bieber

In rest, mi-au mai atras atentia niste stiri despre Jeremy Clarkson, prezentatorul britanic al celebrei emisiuni Top Gear. Ieri a fost o zi plina chiar, pentru stiri presupuse adevarate despre Clarkson, in care am aflat ca: vrea sa devina preot, vrea sa se sinucida, a devenit militant ecologist intr-o campanie “verde” a ziarului The Guardian. Totusi, legat de el, se pare ca e adevarat ca va aparea in continuare in cadrul emisiunii Top Gear, dar in cadrul unor show-uri live, care nu sunt realizate de catre BBC, insa au fost deja programate cu ceva timp inainte de concedierea sa. Mai mult ca sigur ca presiunea fanilor a contat in decizia BBC, iar acestia il pot vedea in continuare. Chiar daca stirea a aparut fix ieri.

 

120243-jeremy-clarkson

Surse (inclusiv preluare foto):

– http://www.asphaltandrubber.com/

– http://www.motorcycle-usa.com/

– http://www.mediafax.ro/