Acasă > Diverse > Stiri  >  Ce nu ar trebui sa-ti lipseasca la o plimbare cu ATV-ul

Ce nu ar trebui sa-ti lipseasca la o plimbare cu ATV-ul

4 minute
Ce nu ar trebui sa-ti lipseasca la o plimbare cu ATV-ul

Atunci cand ai planificata o iesire cu ATV-ul sau UTV-ul, sigur ca ideal este ca sa nu apara vreo problema, vreo defectiune, vreo piedica, suficient ca sa-ti transforme ziua dintr-una pe care ti-o doreai placuta si incitanta intr-un cosmar. Si daca totusi karma e karma, cum zic budistii si ai necazuri, macar iti ramane sa diminuezi pana la disparitie efectele acestor necazuri. De aceea, iata cateva dintre lucrurile care nu trebuie sa-ti lipseasca intr-o aventura:

1. Kit-ul pentru anvelope

Tires3L

Chiar daca ATV-ul tau este dotat cu cele mai specializate anvelope pentru aventuri off-road, nu subestima posibilitatea de a avea nesuferita pana de cauciuc. Nu esti in masina, nu poti cara o roata de rezerva (de fapt, stai… poti cara, dar de ce ai face-o?), ai cauciucul dezumflat, gata cu optimismul pe ziua respectiva? Nu. Cu un astfel de kit care contine petice si un puternic adeziv pentru cauciuc poti rezolva aproape orice pana. Macar provizoriu, pana iesi din salbaticie.

2. Compresorul portabil

goodyear-i6000-12v-air-inflator1

Daca mai sus vorbim de un accident nefericit si nedorit, exista si situatii in care dezumflarea cauciucurilor sa se produca si din alte cauze. Cum ar fi ca ai uitat pur si simplu sa le verifici inainte de plecare. Glumind sau nu, e foarte important sa ai cauciucurile optim umflate, de asta depinzand aderenta si manevrabilitatea in mare masura, in off-road. De aceea, un compresor portabil e bine de avut in vedere si nu numai, de avut chiar intr-un compartiment al vehiculului, dar aici ne gandim mai degraba la modelele cu compartimente de stocare mai mari.

3. Trusa de pornire

antigravity-batteries-micro-start-pps-xp-10-multi-function-jump-starter

Toate ATV-urile si UTV-urile moderne au starter electric si aproape nici unul nu e dotat cu pull-start, pornirea manuala de rezerva, atunci cand ai necazuri cu bateria si electricul. Prevazator fiind, planul B ar fi o trusa, cum de exemplu este MicroStarts de la AntiGravityBatteries, avand un cost intre 100$-200$, rezonabila ca dimensiuni, putand fi depozitata lesne in compartimentele vehiculului sau chiar intr-o jacheta cu buzunare mai marisoare. O asemenea trusa poate asigura pornirea unei flote intregi de ATV-uri, ca idee, astfel ca dincolo de utilitatea directa, poti ajuta si pe alti nefericiti ramasi in drum, transformandu-te intr-un adevarat salvator. Si daca nu e suficient, bateria interna cu litiu poate incarca si telefonul mobil sau alte device-uri electronice, prin cablu USB.

4. Cureaua de remorcare

LoadImages.aspx

Se transporta usor ca volum si greutate, dar face diferenta intre un vehicul “mort”, parasit pe traseu si unul dus la un service si reparat. Sunt foarte multe modele, dar cele recomandabile sunt acelea care ocupa cel mai putin spatiu si sunt cele mai rezistente.

5. Telefonul mobil

Cellphone

Daca il si aveti incarcat, cu atat mai bine! Serios vorbind, un telefon mobil poate avea mai multe roluri. Sigur, cel mai important ar fi posibilitatea de a anunta ca tocmai ti s-a intamplat ceva neplacut. Fireste, daca operatorul de telefonie fiinteaza pe acolo pe unde ai ramas impotmolit. Daca nu, e bun macar sa arunci cu el dupa animale, sa te aperi sau sa iti asiguri hrana. Apoi ar fi posibilitatea imortalizarii unor locuri, momente, situatii foto sau video. Fara sa omiti, desigur, ca scopul principal al iesirii e sa te dai cu ATV-ul, nu sa iti tii la curent prietenii pe Facebook pe unde mai esti si ce mai faci. Daca ai trusa de la punctul 3, ei bine, nu prea risti sa ramai fara baterie, daca ai acoperire.

6. Un pachet de servetele umede

Wet-Wipes-04-CE-Certified

Desi pare o sugestie amuzanta, deoarece o plimbare cu ATV-ul nu e chiar similara cu o plimbare prin centru, ci chiar presupune murdarirea din belsug, nu strica un pachet de servetele, se mai curata ochelarii, fata, mainile, altele.

7. Apa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aici nu e vorba numai de zile calduroase de vara, sa ne intelegem. O plimbare in forta cu ATV-ul solicita foarte mult organismul. Chiar daca multi ar spune ca nu alergi, doar stai pe o sa si conduci pe un teren, ce-i drept mai accidentat, consumul fizic si nervos exista si in multe situatii, exista din belsug. Si nu este cel mai placut lucru sa fii in mijlocul pustietatii, deshidratat si insetat.

Mai departe, ramane la inspiratia si imaginatia fiecaruia, multe alte sugestii fiind disponibile pentru avea aventuri de neuitat in plina salbaticie. Distractie placuta!

 

(dupa o idee atvrider.com)