Acasă > Stiri  >  Alcooltest la purtator – AlcoSense Excel

Alcooltest la purtator – AlcoSense Excel

4 minute
Alcooltest la purtator – AlcoSense Excel

Suntem in decembrie si ne aflam la cateva zile de orgiile culinare specifice sarbatorilor de iarna, fie ca vorbim de Craciun, fie de Revelion, plus zilele dintre si de dupa. Plus cateva zile de sfinti si alte d-astea. Deci o perioada grea, in care ficatul si pancreasul vor fi vedetele organismului dvs. fara indoiala, mai ales daca toate bucatele vor fi stropite cu alcool, mai mult sau mai putin din belsug. Iar daca desfraul culinar-bahic se mai face si prin deplasare, in vacanta, pe la rude, prieteni, restaurante etc., exista problema deplasarii cu masina.

alcosense_excel-3

Ca sa ne intelegem din prima, cei care va suiti direct bauti pe saua motocicletei sau la volanul masinii (poate si la ghidoanele ATV-urilor si volanele UTV-urilor, daca scontati un “dat in petic” extrem si total), nu ma adresez voua, nu ca am ceva cu voi, dar nu intrati in sfera de interes a postarii mele.

Ma adresez doar celor care au chefuit toata noaptea (sau ziua, nu sunt fixist), au dormit ceva, ceva, poate chiar mult, iar cand se trezesc, au o problema destul de mare, alaturi de marea durere de cap a mahmurelii, mai exact trebuie sa se deplaseze cu un vehicul spre casa. Somnul n-a fost lung, nu a fost prea eficient, ficatul a fost foarte ocupat, asa ca mai exista niste alcool in sange.

alcosense-excel-homescreen-600px

Problema e ca, pe langa reactii incetinite si altele specifice mahmurelii, un politist nu noteaza si nici nu trebuie, ca au existat niste ore de somn, alcooltestul decide si permisul pleaca intr-o calatorie de ceva durata. Sigur, multi vor manca, se vor spala pe dinti, vor mesteca patrunjel, vor fi prietenii muraturilor, vor bea o cisterna de cafea si vor incerca sa estompeze astfel orice urmare neplacuta a serii anterioare.

Numai ca, repet, degeaba vor crede ca s-au pus pe picioare, alcooltestul poate fi calaul. Si atunci, ce e de facut? Pai exista un gadget numit AlcoSense Excel, cu ajutorul caruia veti putea sa va masurati alcoolemia din sange si sa vedeti daca are rost sa riscati prin multimea de filtre traditionale in aceasta perioada sau puteti pleca linistit, sangele a integrat ultimele molecule de alcool si ficatul a pedalat ca un campion.

alcosense-excel-7

Gadgetul acesta, in ciuda unui pret la prima vedere piparat, 100 lire sterline, deci peste 500 lei, cu tot cu cheltuielile de transport, reprezinta o afacere buna. Alcool, chiar ramas prin sange egal ramas fara permis, puncte si amenda, care poate fi consistenta, la o adica. In plus, il poti avea mereu.

Aparatul are un display color, cu o interfata grafica ce ofera o serie de mesaje, sfaturi, date despre limita tolerabila a alcoolemiei oriunde in lume (deci sa-l ai la tine si in Grecia sau Austria, in cazul in care iti faci vacantele pe acolo).

alcosense-excel-3

Acest alcooltest utilizeaza acelasi senzor folosit de politia britanica in aparatele lor pe care le utilizeaza in controalele de pe drumurile publice, se poate seta limita maxima, dupa caz si localizare, are o marja de eroare insignifianta, afisajul luminos poate informa in orice conditii de iluminare, tubul de suflat se pliaza in corpul alcooltest-ului, fiind protejat de praf si murdarii, cat sistemul nu e in functiune, afiseaza ultimele 24 de teste, bateria poata suporta peste 300 de teste sau poate asigura functionarea in standby timp de 6 luni, alerta de recalibrare dupa un an, un port USB pentru update-ul software-ului sau alte imbunatatiri. Ar mai merita mentionat si premiul pentru design primit de la Red Dot International Product Design Award in 2016.

alcosense_excel-5

De acord, nu reprezinta un unicat pe piata, dar cum m-am gandit sa fac o cercetare de piata inainte de sarbatori, mi s-a parut cea mai buna alegere, calitate-pret, de aceea vi-l recomand. Asa ca iata de unde se poate comanda: http://www.halfords.com/motoring/travel-accessories/breathalysers/alcosense-excel-fuel-cell-breathalyser sau http://alcosense.co.uk/alcosense/alcosense-excel.html